8. Programa d’Intervenció Neuropsicològica i Tractament de l’epilèpsia d’ALCE “INTREPIDA”

Per la naturalesa de l’epilèpsia, com també pels efectes col·laterals dels diferents tractaments proposats, poden donar-se alteracions en diferents dominis cognitius, com ara, la memòria, l’atenció, les funcions executives, el llenguatge, etc.

Per tot això, u dels reptes a què s’enfronta l’àmbit assistencial d’aquests pacients, a hores d’ara, és el de pal·liar aquesta simptomatologia tractant aspectes emocionals i cognitius conjuntament, i primant l’adaptació i l’autonomia del pacient en el seu entorn familiar, laboral i social.

ALCE desenvolupa des del 2017 aquest programa en col·laboració amb el Departament de Psicobiologia de la Facultat de Psicologia de València, amb aquests objectius:

  • Identificar les possibles alteracions de les funcions cerebrals, com també les necessitats de tractament que tenen les persones amb epilèpsia afectades per alteracions en les funcions cerebrals superiors.
  • Rehabilitar eixe dèficit detectat.
  • Controlar l’evolució dels beneficiaris del programa i
  • Contribuir a facilitar la màxima independència física, intel·lectual i emocional possible per a cada persona en el seu ambient particular i, així, possibilitar el major grau d’autonomia, la reinserció sociolaboral i un augment de la qualitat de vida de la persona amb epilèpsia.

Lloc: Facultat de Psicologia de València Av. De Blasco Ibáñez, 21 i Seu d’ALCE, C / Periodista Llorente 3, sota dreta. València

En l’execució del programa, col·laboren professors de la Facultat de Psicologia i la Unitat d’Epilèpsia de l’Hospital La Fe de València.

Amb el suport de la