3. ArtEpilepsia i GAM, grups d’ajuda mútua

ArtEpilepsia: Nos movemos junt@s e Imaginarte

Per treballar en la integració social dels xiquets i xiquetes amb epilèpsia, ALCE presenta el projecte ArtEpilepsia que ja es ve realitzant des de l’octubre de 2016 en el vessant de Teatre i Expressió Corporal amb el Taller Ens movem Junt@s.

Participar en els tallers de ArtEpilepsia els reporta enormes beneficis educacionals i terapèutics: els permet expressar per altres mitjans com són la pintura, el teatre, la música i el ball el que potser no són capaços de dir amb paraules, progressant així en la seua capacitat per comunicar-se, per expressar les seues pors i inseguretats, per sociabilitzar amb altres xiquets i xiquetes i per a normalitzar i acceptar la seua malaltia. Aquests tallers d’oci poden ser una gran eina de prevenció d’aquestes situacions.

Aquesta activitat té dos objectius:

  • Oferir als xiquets i a les xiquetes amb epilèpsia que pertanyen a ALCE una activitat divertida i estimulant alhora, que afavorisca la seua creativitat i expressivitat i, així mateix, la comunicació entre ells.
  • Facilitar la conciliació familiar i potenciar la presència dels pares i de les mares en el grup d’autoajuda de familiars.

Lloc: Seu de ALCE, C / Periodista Llorente 3 sota dreta de València. Cal inscripció prèvia. 
Horari
: Divendres a les 18:00 hores

Amb el suport de:

AJUNTAMENT DE VALÈNCIA, REGIDORIA DE SERVICIS SOCIALS i FUNDACIÓ BANCAIXA i BANKIA
Resultado de imagen de logo ayuntamiento de valenciaEn acciónFundaciòn Bancaja

GAM: Programas de ajuda mutua.

L’establiment d’una dinàmica grupal pot facilitar l’intercanvi d’idees i possibles solucions entre les persones que formen el grup. Els Grups d’Ajuda Mútua són petits grups formats per persones a les que afecta un problema comú, en aquest cas l’epilèpsia. Els principis que els inspiren són la cooperació, igualtat i ajuda mútua. És un grup de suport, no de teràpia. S’estableixen normes de funcionament, entre elles és molt important la confidencialitat i que tots els problemes són importants. En l’actualitat hi ha un grup d’adults amb epilèpsia i un altre de familiars.

Responsables: Pilar Arocas, y Patricia Gil,  psicólogas de ALCE.

Programa subvencionat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Contacta para más información

[contact-form to=’comunicacion@alceepilepsia.org’ subject=’Grupos GAM’][contact-field label=’Nombre’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Correo’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Mensaje’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]