1. Programa “EpiCole y EpiLabora: ens formem en epilèpsia”


Aquest programa està dirigit a centres educatius i empreses i consisteix en cursos de sensibilització i informació per formar sobre epilèpsia i informar de les necessitats d’atenció que requereix aquest col·lectiu. Està elaborat i impartit per psicòlegs de l’entitat i personal voluntari de suport i avalat per la Unitat d’Epilèpsia de l’Hospital la Fe.

Es desenvolupa des de l’any 2010 per a centres escolars i actualment estem col·laborant amb la Conselleria de Sanitat i la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana en l’elaboració d’un programa pilot per formar el professorat i alumnat de la Comunitat Valenciana que s’incardina en el Pla Estratègic en Epilèpsia que estan elaborant diferents grups de treball en què ALCE és present.

3.1. EPICOLE per a l’àmbit educatiu

  • Contribuir a la comprensió i integració social dels alumnes i les alumnes amb epilèpsia.
  • Eliminar prejudicis i falses creences que envolten als xiquets i xiquetes amb aquesta patologia en l’àmbit educatiu.
  • Oferir al professorat una adequada informació sobre les diferents epilèpsies i les diferents síndromes principalment els més freqüents entre els xiquets i adolescents amb la finalitat de facilitar la seua detecció primerenca.
  • Proporcionar a les professores i professors informació sobre com procedir i atendre una persona amb una crisi d’epilèpsia.

3.2. EPILABORA per a l’àmbit laboral

  • Contribuir a la comprensió i integració laboral de les persones amb epilèpsia.
  • Integrar la formació en epilèpsia en la prevenció de riscos laborals i la vigilància de la salut.
  • Informació i formació sobre primers auxilis “Com actuar davant d’una crisi epilèptica”
  • Informació i formació a persones amb epilèpsia i familiars en l’entorn laboral.

Per sol·licitar aquest curs poden dirigir-se a comunicacion@alceepilepsia.org o telefonar al 600315079

Aquest programa es desenvolupa des de 2019 gràcies a la subvenció procedent de la Convocatòria per a la realització de programes d’interès general per atendre fins de caràcter social a càrrec de l’assignació tributària de l’IRPF de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives


Contacta para más información

[contact-form][contact-field label=”Nombre” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Correo electrónico” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Web” type=”url” /][contact-field label=”Mensaje” type=”textarea” /][/contact-form]