Programa subvencionat per la Diputació de València i la Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veinal de l’Ajuntament de València.
En el segle XXI l‘epilèpsia continua sent un estigma social. La imatge social que se‘n té a penes ha canviat. Decennis de pensament científic i de racionalisme no han erradicat l‘estigma que l‘acompanya. Hui en dia encara hi ha un grau de vergonya continu i significatiu respecte a l‘epilèpsia i molts pacients, metges i famílies afirmen que eixe senyal dificulta l‘atenció sanitària, el reconeixement públic i la capacitat per a recaptar diners per a la investigació.
Encara que el 70% de les persones amb epilèpsia té controlades les seues crisis, continua patint el problema etern de la discriminació, com a resultat de la ignorància i del desconeixement.
Què podem fer per a acabar amb eixa discriminació?
Informar i conscienciar a la societat per a que l‘epilèpsia siga una malaltia ben coneguda mitjançant distintes activitats afirmatives amb la intenció de canviar les actituds que la societat té respecte a les persones amb epilèpsia.
Aquest programa engloba totes les actuacions que l‘associació realitza per a difondre el coneixement de l‘epilèpsia i de la seua problemàtica, entre la població.
Día Internacional de l‘Epilèpsia:
La Lliga Internacional contra l‘Epilèpsia (ILAE) iel Buró Internacional per a l‘Epilèpsia (IBE) han acordat que el Dia Internacional de l‘Epilèpsia se celebrarà el segon dilluns de febrer. La nostra entitat dóna suport a aquesta commemoració amb Campanyes de difusió en premsa i ràdio, taules informatives amb Photocall Dóna la Cara per l’Epilèpsia, Aquest sóc jo, Epilèpsies en plurar i jornades formatives.
Al maig de 2017 vam presentar la Campanya de Sensibilització del 24 de Maig, Dia Nacional de l’Epilèpsia:
Ja des dels nostres inicis hem commemorat aquest dia amb diferents accions afirmatives: taules informatives, Jornades de ALCE, etc. A la Episemana situem taules informatives al llarg de diversos dies en diferents llocs significatius de la Comunitat Valenciana. A més s’il·luminen de taronja, el nostre color, diversos ajuntaments on ens concentrem per sensibilitzar la societat. Gràcies a la col·laboració dels ajuntaments d’Alacant, Castelló i València hem pogut situar cartells informatius / Mupis en aquestes tres ciutats.
Presència d‘ALCE en les Jornades de Pacients:
Fires de Salut organitzades per distintes entitats, com ara, la Fira de Salut d‘Alfafar, la Jornada del Pacient de l‘Hospital General de València, Fira de Salut de Montcada i qualsevol acte semblant.
Epilèpsia i Esport:
Araceli García,responsable del Departament de Comunicació d‘ALCE, va elaborar una Campanya d‘Epilèpsia i Esport amb l‘objectiu que distintes entitats esportives donassen suport a les activitats de la nostra associació amb la intenció d‘informar adequadament sobre epilèpsia en el món de l‘esport, un públic especialment desinformat sobre aquesta malaltia.
Campanya de difusió de falques de ràdio i espots i EMT:
Elaborats pels alumnes de Publicitat i RRPP i Comunicació Audiovisual de la Universitat CEU-Cardenal Herrera. Aquests espots i falques es van presentar el 14 de desembre de 2014 i ALCE va premiar a tres dels seleccionats i els vam difondre nacional i internacionalment. ALCE té canal de YouTube, ALCE Web, Facebook, Twiter e Instagram. A més, estem treballant per a que s‘emeten en el Canal Bussi , en sales de cine, en canals de televisió, etc.
Actualització i comunicació:
Contínua amb associats, familiars i públic en general des de les diferents xarxes socials i des del web de ALCE www.alceepilepsia.org , perfil, página y grupo de facebook, twiter, Instagram y Somos Pacientes.
Con la colaboración de:
Aquesta entrada també és disponible en / Cas.