«EpiMúsica», el programa de musicoteràpia per a persones amb epilèpsia, arriba a la seua fi

EpiMúsica” 2021 arriba a la seua fi. L’ajuda rebuda de 4.736,98€ de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha permés a ALCE el desenvolupament d’aquest programa tan important per a les persones amb epilèpsia durant 6 mesos, de febrer a juliol.

El programa ha sigut íntegre en “modalitat online“. Han participat en ell un total de 18 persones, 13 dones i 5 home. I amb el seu desenvolupament s’ha aconseguit:

  • Incrementar la força, la mobilitat i l’extensió del moviment corporal, així com promoure la relaxació i reduir l’estrés mitjançant estímuls musicals, en el 100% de les persones usuàries.
  • Enfortir i/o recuperar potencialitats i habilitats cognitives i lingüístiques a partir de l’ús de la veu, el ritme, la música i el so, en el 90% de les persones usuàries.
  • Ampliar les vies i maneres de comunicació i expressió socials alhora que es reforçava l’autoestima emocional, en el 100% de les persones usuàries.
  • Millorar, alentir o frenar, en la mesura que siga possible, les possibles deterioracions de les funcions motrius i cognitives (memòria, atenció, creativitat, etc.), així com mantindre aquelles funcions que es conserven, en el 80% de les persones usuàries.
  • Millorar la situació afectiva de les persones usuàries, (seguretat, autoestima, sensibilitat, etc.), en el 100% dels casos.

El nivell de participació de les persones ha sigut molt bo, tant l’actiu de manera individual, com el de retorn cap al treball de la resta de companys i companyes. Aquesta circumstància té una lectura clara: EpiMúsica és molt important per a tots i totes elles.

En aquest tercer any el programa ha aconseguit en les persones usuàries una de les seues màximes: “transmetre positivisme a través de la musicoteràpia”. És més, les persones han sigut capaces d’estimular-se entre elles sota aquesta premissa, la qual cosa ho fa molt més meravellós.

En ALCE sabem de la importància d’aquest programa i continuarem posant tot de la nostra part per a la seua continuïtat.

Més informació en coordinacion@alceepilepsia.org o telefonant al 600315079.

Amb el suport de: