ALCE rep una subvenció de la Diputació de València per a la seua campanya de sensibilització en epilèpsia de 2021

PROGRAMA: AprendEpilepsia, campanya de participació, informació i sensibilització en epilèpsia

ALCE, Associació d’Epilèpsia de la Comunitat Valenciana desenvolupa en 2021 el projecte “AprendEpilepsia, campanya de participació, informació i sensibilització en epilèpsia” en col·laboració amb la Diputació Provincial de València

(València 25 de juny de 2021)

El projecte “AprendEpilepsia, campanya de participació, informació i sensibilització en epilèpsia” ha sigut seleccionat per la Diputació Provincial de València per a rebre l’ajuda econòmica de 6.000€ procedents de la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a entitats associatives sense ànim de lucre de la província de València per al foment de la participació ciutadana, la transparència i l’accés a la informació pública, en el marc legal i de desenvolupament de l’Estratègia per a enfortir la cultura de la transparència i obertura de la Diputació de València, “Estratègia GO! #DiputacióValència”.

AprendEpilepsia” és un projecte de foment de la participació activa i d’accés a la informació, dirigit a la ciutadania de València i la seua província, amb l’objectiu que la ciutadania aconseguisca el poder real de conéixer, i amb això el seu apoderament, i impulsar així canvis positius en la comunitat.

 

AprendEpilepsia” és el punt inicial de la Campanya de Sensibilització realitzada per ALCE en 2021, amb motiu del Dia Nacional de l’Epilèpsia (24 de maig), dirigida a la ciutadania amb l’objectiu de:

  • Oferir informació i sensibilització sobre epilèpsia per a afavorir el coneixement de la malaltia en la societat valenciana.
  • Augmentar la consciència i les bones pràctiques de la ciutadania cap al col·lectiu de persones amb epilèpsia.
  • Aplicar les noves tecnologies a la difusió de la informació, per a promoure i aconseguir major participació ciutadana.

Les accions realitzades durant la Campanya, desenvolupades al llarg de la “Episetmana virtual” (del 16 de maig al 24 de maig), permeten donar a conéixer i proveir a l’opinió pública d’una idea més real del que és l’epilèpsia, visibilitzant-la i oferint informació veraç, fomentant la participació de la ciutadania de la Comunitat Valenciana, millorant la presència en els mitjans de comunicació i promovent la creació d’espais de trobada públics per a fomentar l’accés a la informació.

La subvenció rebuda de Diputació ha suposat un gran impuls per a la Campanya de Sensibilització de 2021. El comptar amb major finançament ha permés a ALCE el desenvolupament d’una campanya molt més completa i amb un major nombre d’activitats i impacte aconseguit.

ALCE ve desenvolupant campanyes de sensibilització en epilèpsia des de 2015, amb la col·laboració de la Diputació de València, de l’Ajuntament de València, de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, del Molt Il·lustre Col·legi de Farmaceútics de València (MICOF), de Encuentro Urbano i de la Fundación QUAES. En l’actualitat, amb l’ajuda econòmica de la Diputació de Valéncia, la campanya ha beneficiat a les 70.000 persones de la Comunitat Valenciana que tenen epilèpsia, així com a 271.000 familiars d’aquestes.

ALCE és una entitat sense ànim de lucre que naix en 2002 i desenvolupa diferents activitats afirmatives a favor de les persones amb epilèpsia i els seus familiars, per a oferir una atenció integral a més de 53.000 persones de Comunitat Valenciana amb la finalitat de millorar el diagnòstic, tractament i aconseguir la seua plena inclusió en els àmbits socials, educatius i laborals.

Més informació en https://www.alceepilepsia.org/, 600315079, comunicacion@alceepilepsia.org o C/ Periodista Llorente núm. 3, sota dreta, 46009 València (prèvia cita).

 

Amb la col·laboració de: