ALCE rep una ajuda de CE/R+S per al seu projecte “Epicole: programa de sensibilització i formació en epilèpsia en l’àmbit educatiu”

El projecte “Epicole: programa de sensibilització i formació en epilèpsia en l’àmbit educatiu” ha sigut seleccionat pel Club d’Empreses Responsables i Sostenibles CE/R+S per a rebre l’ajuda econòmica de 5.000€ procedents de la Convocatòria Acció Social 2020: https://cerscv.org/convocatoria-accion-social-2020/.

Epicole, és una campanya de sensibilització i divulgació de l’epilèpsia dirigida a Centres Educatius de la Comunitat Valenciana. Les seues línies fonamentals són: la informació, la formació en epilèpsia al professorat i l’impuls del seu coneixement en l’àmbit educatiu, perquè l’epilèpsia siga una malaltia coneguda, compresa i atesa correctament.

És un programa l’objectiu del qual és sensibilitzar i difondre la realitat de l’epilèpsia en la comunitat educativa, facilitant el canvi d’actituds i promovent la inclusió educativa i social dels xiquets i xiquetes amb diagnòstic d’epilèpsia. Epicole ofereix, a tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana, informació i formació en epilèpsia amb la qual:

  • Eliminar prejudicis i falses creences que envolten als xiquets i xiquetes amb epilèpsia en l’àmbit educatiu.
  • Oferir al professorat una adequada informació i formació sobre els diferents tipus de crisis d’epilèpsia i les diferents síndromes.
  • Facilitar al professorat els coneixements suficients en epilèpsia per a la seua detecció precoç.
  • Proporcionar al professorat formació sobre com procedir i atendre les diferents crisis epilèptiques.

El programa es ve desenvolupant en ALCE des de 2016, amb la col·laboració de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i de la Fundació Bancaixa-Bankia. En 2021, amb l’ajuda econòmica d’aquesta nova edició de convocatòria d’Acció Social de CE/R+S, el programa podrà:

  • Imprimir material informatiu en les dues llengües per a realitzar la presentació i difusió en Centres Educatius.
  • Realitzar prospecció en nous centres educatius de la Comunitat Valenciana per a impartir formació.

En la Gala de Presentació de les ajudes d’Acció Social 2021, Fernando Ibáñez, president de CE/R+S, va destacar que “les iniciatives d’acció social de les empreses de CE/R+S formen part de l’essència del Club, on les empreses associades estan compromeses amb la societat i el treball del Club és connectar amb aquestes organitzacions per a generar unes accions d’impacte”.

La segona entitat triada per a gaudir d’una altra ajuda de 5.000€ ha sigut la Fundació Asindown, amb el seu projecte ‘A un clic de distància’, una acció d’acompanyament emocional executat en residències de tercera edat.

Sobre CE/R+S:

El Club d’Empreses Responsables i Sostenibles de la Comunitat Valenciana (CE/R+S) es va constituir al maig de 2017 amb l’objectiu de promoure i impulsar la responsabilitat i sostenibilitat empresarial des del punt de vista social i mediambiental, com a complement i suport a la sostenibilitat econòmica de les empreses de la regió.

 

👉🏻 Més informació en 600315079, presidencia@alceepilepsia.org o C/ Periodista Llorente núm. 3, sota dreta, 46009 València (prèvia cita).