ALCE, Associació d’Epilèpsia de la CV celebra el Dia Internacional de l’Epilèpsia EpilepsyDay

 

 

 

 

COMUNICAT DE PREMSA

Febrer 2020

Dia internacional de l’epilèpsia marcat a tot el món!

El Dia Internacional de l’Epilèpsia és un esdeveniment mundial  convocat pel Buró (IBE) i la Lliga Internacional de l’Epilèpsia (ILAE) i  que se celebra anualment el segon dilluns de febrer per a promoure la consciència sobre l’epilèpsia a tot el món. Enguany té lloc el dilluns 10 de febrer.

L’epilèpsia és un trastorn neurològic que es caracteritza per la  tendència  a presentar crisis epilèptiques repetides. Encara que l’epilèpsia pot afectar qualsevol persona, hi ha dos moments en la vida en què és més freqüent presentar epilèpsia: en la infància i  en la tercera edat. S’estima que 65 milions de persones viuen amb epilèpsia a tot el món i que a Espanya afecta a més de 400.000 persones.

ALCE, Associació d’Epilèpsia de la Comunitat Valenciana dona suport al  Dia Internacional de l’Epilèpsia des de fa cinc anys  desenvolupant accions de difusió l’objectiu de la qual és informar i sensibilitzar a la societat sobre aquesta condició neurològica que afecta a més de 54.000 persones a la Comunitat Valenciana.

Aquest any 2020 convoquem a les persones amb epilèpsia i les seues famílies a una jornada informativa  el dia 8 de febrer   en la qual presentem els programes que ALCE desenvoluparà per a millorar la qualitat de vida de les persones amb epilèpsia. Després d’aquesta presentació  s’obri un col·loqui per a atendre els dubtes i preguntes de les persones assistents.

Mercedes Hernández, presidenta de ALCE, Associació d’Epilèpsia de la Comunitat Valenciana destaca la “necessitat de crear   consciència sobre l’epilèpsia en tots els estaments de la societat per a aconseguir la total inclusió de la persona amb aquesta condició neurològica en el camp laboral, educatiu i social. Fruit d’aquesta necessitat naix a la Comunitat Valenciana el Pla d’Atenció a l’Epilèpsia, pioner a Espanya,  que va presentar la Conselleria de Sanitat al setembre de 2019 i en el qual continuem  treballant perquè es duguen a terme tots els objectius marcats.”

 

El 10 de febrer animem  a totes  les persones a compartir fotos, vídeos o històries en les xarxes socials amb l’etiqueta #EpilepsyDay, i podran veure publicacions compartides a tot el món a través d’un mapa interactiu en el lloc web del Dia Internacional de l’Epilèpsia  www.internationalepilepsyday.org

Per a obtindre informació sobre el suport a l’epilèpsia a la Comunitat Valenciana, pot visitar la nostra web www.alceepilepsia.org o buscar-nos en  les RRSS

Aquesta campanya es desenvolupa amb el suport de: