ALCE aconsegueix els seus objectius de difusió, sensibilització i formació en epilèpsia en Epicole i Epilabora

ALCE, a través del programa “Epicole i Epilabora: programa de sensibilització i formació en epilèpsia” aconsegueix sensibilitzar i difondre l’epilèpsia en 25 centres educatius i 20 centres laborals de la Comunitat Valenciana, facilitant així el canvi d’actituds i promovent la integració social, educativa i laboral de les persones amb epilèpsia.

Gràcies a l’ajuda de 10.000€ atorgada per la Fundació Bancaixa i Bankia en la seua 7a Convocatòria Fundació Bancaixa-Bankia CAPACES, dirigida a persones amb capacitats diferents en la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de contribuir a una societat més justa i en igualtat d’oportunitats, ALCE ha oferit formació, informació i sensibilització en epilèpsia en els àmbits educatiu i laboral.

A través de xarrades tant presencials com en modalitat online:

  • Epicole ha aconseguit oferir una correcta formació i informació al professorat amb la qual eliminar prejudicis i falses creences que envolten a l’epilèpsia. A més se’ls ha format en els diferents tipus de crisis, com detectar-les i com atendre-les, així com en les síndromes associades a ella. Així mateix, s’ha facilitat al professorat el coneixement per a la detecció precoç de l’epilèpsia a l’aula.

  • Epilabora ha aconseguit normalitzar l’epilèpsia en l’entorn laboral, oferint formació i sensibilització a empreses i persones treballadores. A més, s’ha proporcionat coneixement sobre epilèpsia, tipus de crisi i com atendre-les en l’àmbit laboral (amb la implantació d’un protocol d’actuació en cas de crisi). S’ha sensibilitzat sobre la necessitat de normalitzar l’epilèpsia en l’àmbit laboral perquè les persones treballadores amb epilèpsia deixen d’ocultar la seua malaltia, promovent l’epilèpsia dins de l’àmbit de Prevenció de Riscos Laborals i la importància que, tant la direcció de l’empresa com les persones treballadores, han de conéixer el sistema de Vigilància de la Salut i la necessitat de declarar el seu diagnòstic en el Reconeixement Mèdic, amb la finalitat d’evitar situacions de perill per a una major seguretat.

Esperem poder continuar comptant amb el suport econòmic d’entitats privades i públiques que permeten a ALCE seguir amb la seua labor de difusió i normalització de l’epilèpsia en l’àmbit educatiu i laboral, amb l’única fi que l’epilèpsia siga una malaltia coneguda, compresa i atesa correctament.

Amb la col·laboració de: